Skip to main content

Santiago Llopis

Presidente de FEVAFA

Estimados amigos y compañeros.

Este año tendrá lugar IX edición del Congreso Autonómico de Alzheimer que organiza la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars i Amics de Persones amb Alzheimer (FEVAFA).

Se celebrará en Cullera el próximo día 23 de noviembre durante todo el día.

Como en todos nuestros congresos estamos trabajando para reunir a médicos, científicos, profesionales de la salud, cuidadores de personas con enfermedad de Alzheimer con el objetivo de tratar los temas más actuales sobre la enfermedad, realizar talleres específicos para profesionales, asociaciones, familiares y afectados, donde además podrán compartir experiencias y aprendizajes.

Será una satisfacción contar la presencia de todas las asociaciones y de todos los que trabajan para dar voz a los afectados y por conseguir el reconocimiento social de esta realidad y por la necesidad de integrar una atención específica dentro la cartera de servicio públicos para este colectivo.

Agradecemos especialmente al Ayuntamiento de Cullera por su colaboración y entrega para la realización de este evento, y a AFACU, Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer i Altres Demències de Cullera por todo el esfuerzo y dedicación que ha puesto en este proyecto.

Os agradecemos vuestra colaboración y asistencia y espero que nos veamos en Cullera.

Santiago Llopis

President de FEVAFA

Mª José Corihuela

Presidenta de AFA Cullera

Un dels primers objectius que es va proposar la junta directiva d’AFACU va ser que el IX Congrés Autonòmic se celebrara a la nostra localitat. Açò com a mostra de compromís amb les persones usuàries del nostre centre i com a solidaritat i reconeixement a totes les associacions d’Alzheimer valencianes. A totes ens uneix la lluita per la dignitat de les persones que pateixen aquesta malaltia. Una malaltia que actualment no es pot curar, però estem segures que en qüestió de pocs anys se la podrà combatre, i guanyar, amb fàrmacs i teràpia d’estimulació cognitiva.

Tant de bo arribe el dia que les nostres associacions no tinguen llargues llistes d’espera perquè els efectes perniciosos de l’Alzheimer seran minimitzats i fins i tot anul·lats per les ciències mèdica i farmacològica.

Des del primer moment hem comptat amb l’ajuda de les famílies, dels socis i de les sòcies de l’entitat. En tot moment hem comptat amb la col·laboració de FEVAFA, del Molt Il·lustre Ajuntament de Cullera i d’un munt d’empreses, associacions i particulars. Moltes gràcies a tots.

Com a presidenta d’AFACU, és un orgull i satisfacció convidar-los a participar en el IX Congrés Autonòmic.

Tots els actes de la jornada s’han preparat perquè siguen instructius i per això hem demanat la col·laboració dels més brillants experts en la matèria. Alhora, desitgem que passen unes hores magnífiques, que facen coneixences enriquidores i que descobrisquen els encants d’aquest poble meravellós que hui els acull i on sempre seran benvinguts.

Mª José Corihuela

Jordi Mayor Vallet

Alcalde de Cullera

Estimades i estimats professionals sanitaris, científics, cuidadors, associacions, voluntaris, familiars i pacients d’Alzheimer.

És un gran privilegi per a Cullera ser la seu d’aquest nové Congrés Autonòmic sobre l’Alzheimer a la Comunitat Valenciana. Un esdeveniment de importància més que justificada per trobar-nos i posar en el focus de l’acció sociosanitària el reconeixement d’aquesta malaltia que causa impactes, de vegades, massa devastadors.

Aquesta cita és moment per al diàleg i la solidaritat entre tots els participants, i l’hem de convertir en un espai crucial per a compartir coneixements i experiències, generar preguntes i buscar respostes col·lectives.

El diàleg perquè com a ferramenta d’intercanvi d’idees, reflexió, estudi i vivències ens permet abordar els desafiaments i les oportunitats que planteja la malaltia d’Alzheimer i altres demències. Fomentar el debat posa en l’agenda comunitària la necessitat de contribuir a la consecució del reconeixement i del deure social d’aquesta realitat. Ho aconseguim donant veu a professionals, associacions, familiars, afectats i tantíssimes persones que a través dels distints aprenentatges tenen la inquietud i voluntat d’aconseguir un món millor.

I solidaritat perquè és símbol d’esperança i estima per l’altre. És el que ens fa humans i la lluita contra l’Alzheimer, per ser una tasca àrdua i constant, necessita d’aquest compromís i dedicació de tots els involucrats. Són ja més de 35.000 persones amb diagnòstic actiu a la Comunitat Valenciana i hem de trobar solucions, suport i recursos assistencials per a elles, i per a totes les seues famílies i persones properes per aconseguir un major benestar.

En aquest context, vull expressar el meu més profund agraïment a l’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer i altres Demències de Cullera (AFACU). La labor incansable que realitzen per a millorar la qualitat de vida dels qui enfronten aquesta malaltia, així com la de les persones que els donen suport en tot moment, tant familiars com amistats, és veritablement encomiable tota eixa força que transmeten.

També vull reconéixer el valor de tots els organitzadors i col·laboradors que han fet possible la realització d’aquest congrés. Un any més demostrant la importància que té aprendre, compartir i col·laborar per superar els entrebancs que crea l’Alzheimer.

En nom de Cullera, els done la benvinguda a aquest congrés i els anime a aprofitar al màxim aquesta oportunitat. Que aquest esdeveniment siga un espai d’esperança, aprenentatge i solidaritat.

Jordi Mayor Vallet

Alcalde de Cullera